Dons si, a vegades les casualitats són… casuals!!

Us deixem un conte per treballar el primer dels Drets humans, el conte es diu “Com peix a l’aigua” i ha estat creat pels alumnes de 4t curs de l’any 2007/2008 amb la mestre Montserrat Benito, de l’escola Montseny de Gràcia (Bcn). Forma part d’una recopilació de contes per treballar cada un dels articles de la Declaració dels Drets Humans que ha publicat l’Institut de Drets Humans de Catalunya.

En el conte s’explica la història d’un nen, en Greis, que té necessitats educatives especials, i com s’ho fa per trobar el seu lloc al món. La veritat és que tots tenim un lloc al món i hem de trobar-lo, i una manera de fer-ho és buscar què fem millor i treballar-ho. A vegades costa més de trobar i a vegades ho tenim molt clar, per aquí és per on hem de començar. I com que no es sap mai quan sorgirà la nostra “capacitat especial”, per això hem volgut incloure en aquesta entrada una exposició que han fet de l’escola d’educació especial Xaloc de Sabadell per celebrar els seus 40 anys d’exìstència. Xaloc porta tots aquests anys educant, recolzant i acompanyat a persones amb discapacitats de diferents graus, buscant i potenciant les capacitats que tenen de manera que arribin a ser bons ciutadans i millors treballadors.

En relació al llibre de contes, el tenim disponible a la biblioteca de La Lliga.

En relació a l’exposició, la podeu anar a visitar al Casal Pere IV de Sabadell (Rambla, 69) del 4 al 11 d’abril, els horaris seran de dimarts a divendres de 18h a 20h i els caps de setmana de les 11h a les 13:30h i de les 18h a les 20:30h.

Esperem que us animeu a visitar l’exposició i que en treieu moltes reflexions, així com també treballar el conte, mirar el vocabulari, imaginar què ens diu el títol abans de llegir el conte, perquè diu el conte que en Greis és “especial”?, podem anomenar tres aspectes pels quals cada un de nosaltres som especials?, parlem de la discriminació positiva, llegir l’article nº 1 dels Drets Humans i veure què significa i si ho fem o no, buscar articles de diaris que facin referència a aquest article, etc….

Com peix a laigua

Anuncis