Dons si, aquest és l’any internacional dels boscos, i ho volem aprofitar per informar-vos de la presentació del llibre Els Ama-zònic, que tindrà lloc el proper divendres dia 8 abril a les 18:30h a l’auditori de la biblioteca Vapor Badia de Sabadell (C/ Tres Creus, 127).

A la presentació hi assistirà l’autora, la Meritxell Martí, així com la responsable de la campanya “Indígenes”, l’ Elisenda Salomó (podeu trobar l’enllaç a pàgines d’interès) i també podrem escoltar un conte de l’ ètnia xayauita, que viuen a l’amazònia peruana i que és d’ on provenen els protagonistes d’aquesta història. Una història per estimar el gran bosc de l’Amazònia i també per denunciar els abusos a què està sotmès.

El llibre podrà ser adquirit en aquesta presentació, i també hi trobareu artesania xayauita.

llibre per treballar la defensa de la natura

Els ama-zònic

Us agraden els arbres? heu comptat alguna vegada quants arbres hi ha de casa a l’escola? o de casa al supermercat? o de casa a casa dels avis? ens fixem en els canvis que van sofrint els arbres en les diferents estacions? perquè durant un any,no ens fixem en un arbre i li fem una foto el dia 1 de cada mes? juntament amb la foto es pot recollir una fulla. Després se’n pot fer un àlbum i observar quins canvis hi ha hagut.

Ens n’adonem quan poden les branques dels arbres de la ciutat? o quan en tal.len alguns? hem preguntat mai perquè ho fan?

Quants noms d’arbres sabem? com son les seves fulles? fan flors? de quin color? on els podem trobar? us heu fixat en la quantitat de pols groga que deixen els pins per aquestes dates?

Podeu confeccionar un “memory” amb fotografies d’arbres de la ciutat, i fer grups per jugar.

Podeu buscar contes que parlin d’arbres, o bé en podeu inventar algun i treballar-lo, il.lustrar-lo amb els vostres dibuixos, representar-lo, fer titelles, i altres maneres que se us acudeixin, segur que en sortiran de molt originals!

Quan marxeu d’excursió, busqueu un arbre ben gruixut i proveu d’abraçar-lo….. què sentiu? quina olor fan els arbres? tanqueu els ulls, escolteu alguna cosa?

Diuen que tots nosaltres a lo llarg de la nostra vida hauriem de tenir un fill, escriure un llibre i ….. plantar un arbre.

Anuncis