Aprofitem que acaba aquest curs 2010-2011 per introduir un nou concepte, tal i com diem al títol d’aquesta entrada, educar el talent. Què vol dir això? el talent és la intel.ligència que utilitzem per aconseguir objectius importants a la nostra vida, i per tant, de donar-li sentit.

Dins aquesta intel.ligència també s’hi inclou la gestió de les emocions (valorar l’esforç i treballar la frustració per exemple) i la virtut de l’acció (la mandra és molt mala consellera, sovint ens quedem a l’àmbit teòric i no passem a l’acció).

Educar el talent significa trobar quines són les nostres destreses, per tal d’utilitzar-les i aconseguir ser allò que volem ser. Aprofitem, per exemple, les extraescolars que fan els nostres fills i filles, que les escullin lliurement, per així oferir-los possibilitats de descobrir en quin àmbit es desenvolupen millor, què se’ls dóna bé i què no, per tal d’anar descobrint les seves destreses, que són les que els serviran en la seva adultesa.

Els nostres fills i filles seran a la seva vida el que vulguin ser (els ho hem dit alguna vegada?), per això els hem de donar les eines necessàries, a través de l’educació del talent.

Amb l’educació d’aquest talent (que TOTS tenim, però que hem de treballar) descobrirem quines són les nostres fortaleses i debilitats, per tal d’aprofitar les primeres i controlar les segones.

Us deixem un enllaç d’un dels programes de Catalunya Ràdio, l’Ofici de viure, que parla d’educar el talent. Entrevisten a Jose Antonio Marina, és filòsof, s’ha centrat en l’estudi de la intel.ligència i la creativitat entre moltes altres coses i ha creat la Universidad de Padres, també ha escrit molts llibres, tots molt interessants, l’últim es titula “La educación del talento” de l’editorial Ariel i que òbviament recomanem.

Hem volgut fer aquesta entrada per donar compte d’una vessant educativa que no està contemplada dins el sistema educatiu, i que ens pertoca als pares i mares de dur a terme, per això és tan important primer prendre’n consciència, per poder actuar a continuació.

Aquí teniu l’enllaç del programa de l’Ofici de Viure, segur que el trobareu molt interessant.

http://www.catradio.cat/audio/541872/Lofici-de-viure-Educar-el-talent

Anuncis