L’estiu és una època de l’any en què sovint ens marquem com a objectiu llegir un llibre.

I si, enlloc de llegir-ne un, en llegim dos? perquè no incloim el llibre que estiguin llegint els nostres fills i filles dins la nostra lectura habitual?

Si seguiu llegint, trobareu algunes reflexions al voltant d’aquest tema i també us proposem algunes idees per treure profit d’aquesta afició compartida.

Va molt bé conèixer els llibres que van llegint la nostra canalla, per veure en quin nivell de lectura estan, per saber quins són els temes que més els motiven, i per desenvolupar un espai comú dins la família. Totes les oportunitats són bones per fer coses conjuntament amb la nostra canalla,i aquesta activitat en concret, donarà moltes estones per estar junts i …. parlar!

No deixem passar cap moment per conversar amb els nostres fills i filles, conversant amb ells crearem estones de complicitat, i la lectura és un tema que dóna per molt.

Si  llegim alguns dels llibres que llegeixen els nostres fills i filles, entrarem al seu món i baixarem (o pujarem) al seu nivell. Podem preguntar-los què estan llegint, que us expliquin una mica l’argument i finalment demanar-los si us el recomanen per llegir-lo. De ben segur que els farem sentir importants si llegim un dels llibres que ens hàgin recomanat.

Per nosaltres serà senzill i segur que l’haurem llegit de seguida. Aleshores pot ser el moment de “comentar la jugada” i ho podem aprofitar per sondejar la seva comprensió lectora fent anar la conversa com si fóssim nosaltres els qui no hem entès una determinada situació o bé fent veure que no la recordem exactament.

També podem parlar de si ens ha agradat el llibre, quina part ens ha frapat més o menys i perquè, amb quin personatge ens identifiquem més, etc…

Amb aquesta activitat estarem fent una feina molt important, treballarem la relació amb els nostres fills i les nostres filles, treballem el llenguatge, els ensenyem a expressar la seva opinió, treballem la seva comprensió lectora i els fem sentir importants!

El nivell dels llibres que estiguin mirant els nostres fills i filles no és important, les propostes que hem fet serveixen igualment, si a més el llibre té imatges, dons encara en podrem parlar més, i si són contes, ens els podem explicar mútuament, o bé explicar-los als altres (familia, amics).

Esperem que aquesta proposta us hagi convençut i que us proporcioni molts moments rics en companyia dels vostres fills i filles.

Anuncis