Us proposem una altra activitat per fer aquest estiu, aprofitant que en aquesta època veiem a familiars que durant l’any no veiem o veiem menys i per conèixer una mica més les nostres arrels i la infantesa de pares i mares, tiets i tietes, cosins i cosines, avis i àvies.

Parlem de fer un Àlbum de contes familiar, i aprofitant que estem a l’any internacional dels boscos, ho convertirem en un Àlbum de contes i arbres familiar.

Si voleu saber com ho podem fer, seguiu llegint…

Per començar, ens prepararem unes quantes preguntes per tal de poder obtenir tota la informació que ens interessa,  preguntes com ara: Quin conte recordes que t’explicaven de petit/a? Qui te l’explicava? En quin moment o moments t’explicaven el conte? Quin personatge t’agradava més i perquè? em pots explicar el conte? i també, T’agraden els arbres? sabies que aquest és l’any internacional dels boscos? quin arbre t’agrada més? recordes algun arbre en especial? perquè? me’l podries dibuixar?

Farem totes aquestes preguntes a tots els familiars que veiem aquest estiu, serà una estona que aprofitarem per parlar i compartir donat que segur que sortiran més records i històries!

Anirem recopilant la informació de forma ordenada, ja sigui amb una llibreta on ho escriurem tot, o bé en fulls que anirem guardant a una carpeta, o fins i tot si en tenim podem fer servir una gravadora!

Ja recopilar la informació ens pot prendre tot l’estiu, ja que ho anirem fent a poc a poc a mida que podem quedar amb els diferents familiars.

Aleshores es tractarà d’anar escrivint els contes amb un títol, algun dibuix, una cenefa, una foto, una cinta…. el què us vingui de gust! també podeu transcriure l’entrevista com si fos un article de diari i posar-ho juntament amb el conte, i en relació a l’arbre, hi podem fer el dibuix que ens hagin fet, o el podem fer nosaltres, o ho podem acompanyar d’una foto del ‘arbre.

I quan ja tingueu tota aquesta feina feta (serà una mica de feina, però  segur que us ho passareu molt bé) ja podreu muntar l’àlbum. L’objectiu seria tenir l’àlbum preparat per Nadal, dons probablement us podreu tornar a veure tots junts i segur que aquest àlbum us ferà passar una molt bona estona a tots plegats!!

Si us recordeu de nosaltres aleshores, ens ho podeu explicar i fins i tot adjuntar una foto de com ha quedat el vostre àlbum de contes i arbres familiar.

Com a apunt final, comentar que aquesta activitat també es pot fer a nivell d’aula, aleshores enlloc d’àlbum familiar seria un Àlbum de contes i arbres de la classe!

Tornarem al setembre, que passeu un bon estiu!!!!

Anuncis