Seguim proposant activitats per commemorar aquest any internacional dels boscos 2011.

Prendre consciència de la importància que tenen els arbres a la nostra vida ens farà ser més actius a l’hora de cuidar-los i també ens ajudarà a trobar maneres per aconseguir tenir més arbres al nostre voltant.

Els arbres i la vegetació en general són barreres eficaces contra el soroll, la pol.lució ambiental i la contaminació visual. Hauríem d’aprofitar qualsevol oportunitat per incrementar la població arbòria i arbustiva del nostre entorn urbà. Si vols saber com fer-ho, segueix llegint.

ACTIVITAT 1 – Us proposem que feu un catàleg amb els arbres que hi ha a l’escola i a l’entorn de l’escola, entre tots i totes podeu decidir l’àmbit d’actuació. Com més completa sigui aquesta relació, més aprendreu i més consciència tindreu de l’existència dels arbres i de la seva importància a les nostres vides (nom dels arbres, característiques físiques del tronc, de les fulles, de la floració, dels fruits, necessitats de manteniment, …)

ACTIVITAT 2– Treballeu la vegetació que domina al rodal de la vostra ciutat per saber quins arbres i arbusts dominaven el terreny on ara hi ha la vostra escola i el seu entorn urbà. Els arbres que heu catalogat es corresponen amb el tipus de vegetació que hi havia abans?

ACTIVITAT 3– Passem a l’acció! Si a l’escola no teniu cap arbre, ja és hora de plantar-ne un i quin moment millor hi ha millor que fer-ho en l’any internacional dels boscos?

I si ja en teniu d’arbres, igualment en podeu plantar un de nou, o més si en teniu la possibilitat. Per això podeu primer buscar el lloc més adequat i decidir el tipus d’arbre més adient tenint en compte que ja heu apres molt sobre els arbres.

Podeu apadrinar l’arbre entre tota l’escola, també podeu demanar ajuda a l’ajuntament de la vostra ciutat, segur que seran sensibles a les vostres demandes.

ACTIVITAT 4– Haureu d’ensenyar tota la feina que heu fet, munteu una exposició per l’escola i que totes les famílies hi estiguin convidades.

També podeu escriure un article per enviar-lo a alguna publicació local, animeu a altres centres a fer el mateix que vosaltres!

Aneu a explicar la vostra experiència a alguna ràdio local, o bé a  altres escoles.

Esperem que us animeu a dur a terme totes aquestes activitats, si us recordeu de nosaltres, ens podeu escriure per explicar-nos com us ha anat, i des d’aquí farem una entrada explicant la feina que heu fet!

I per acabar us deixem un conte tradicional japonès en el qual hi ha un arbre protagonista, es diu “L’avi de les flors“, si el llegiu, sabreu perquè….

l’avi de les flors

Anuncis