Us proposem un joc senzill i relacionat amb l’any internacional dels boscos. Es una dinàmica per establir parelles a l’aula, ja sigui per sortir d’excursió, fer alguna activitat, sortir al pati, fer jocs, etc… També es poden establir parelles durant una setmana per fer alguna activitat de l’escola i així, no haver de fer les parelles cada dia.

Per veure’n el funcionament, seguiu llegint…

Fareu fotos d’arbres, de l’escola, del carrer de l’escola, del carrer de casa, del pati particular dels qui visquin a una casa, d’un arbre que els agradi, també es poden fer les fotos des de diferents angles, estirats al terra, només les fulles, un detall d’un forat del tronc, etc….

Portareu les fotos a l’escola i les imprimireu. Decidireu entre tots quines fotos us agraden més, han de sortir la meitat de fotos que alumnes sigueu a la classe.

Després pel darrera posareu el lloc on és l’arbre, el seu  nom, el seu nom científic i/o alguna altra dada que trobeu interessant.

Les retallareu per la meitat i les plastificareu.

Ja teniu un joc de parelles. Quan hagueu de fer parelles, cada alumne agafarà una part  plastificada i haurà d’anar a buscar la seva parella.

Així també ajudarem a la cohesió del grup, ja que tots estaran amb tots.

Esperem que aquesta idea us hagi agradat i que la poseu en pràctica. El tema de les fotografies pot ser qualsevol altre, poden ser fotos relacionades amb el nom de l’aula, si és que en teniu, o bé amb l’estació de l’any, o aprofitar si esteu treballant algun artista, etc…

Anuncis