Així és com ha batejat a aquesta activitat l’Elisabet Torrent, professora de català de l’IES Baix Cinca, secció de  Mequinensa, a la zona de la franja. Aquesta activitat la va crear arrel de la seva inquietud per ensenyar quelcom més que el fet d’escriure sense faltes d’ortografia.

En aquest institut i d’altres de la mateixa zona, els i les alumnes que decideixen fer català, ho fan amb un risc afegit, és una matèria que no és en absolut obligatòria i en canvi la nota que en treguin si que computa a l’hora de d’obtenir la nota mitjana amb la resta de matèries. Felicitem des d’aqui a totes aquestes i aquests alumnes que aposten pel català!!

Seguiu llegint per saber en què consisteix aquesta activitat.

Cada dia l’Elisabet rep una paraula de la pàgina www.rodamots.com i així en selecciona (segons la seva estructura i el grau de dificultat) una pel dijous, que és el dia en què té a tots els grups. Aleshores treballen la paraula, el significat, els connectors, l’etimologia, expressions que continguin la paraula, etc…

El nom el va escollir per tal de fer d’aquesta activitat una rutina per començar la classe. Cada dijous, la paraula que han treballat, es va afegint en un arxiu de paraules que entraran també com a matèria d’examen.

Hem decidit incloure aquesta activitat en aquest bloc perquè tal i com hem comentat en d’altres entrades, tota activitat que impliqui treballar la llengua, motivarà als futurs i futures lectores.

Esperem que us hagi agradat aquesta activitat i us animem a que en compartiu d’altres amb nosaltres.

Incloim la pàgina que fa servir l’Elisabet a l’apartat de pàgines d’interès.

Anuncis