“Mesclum” com a barreja, mescla, poti poti.

Aquesta és una proposta per treballar el llenguatge i la imaginació, a l’hora que aprofitem els contes de tradició que ja ens han explicat i que tots recordem, i tot ben amanit amb un raig generós de bon humor i uns quants recargolaments de riure.

Comencem?

Aquesta proposta pot ser un exercici oral, o bé pot servir com a escalfament per preparar una redacció, ja sigui individualment o en grup.

Una vegada més recordem que estem a l’any Internacional dels Boscos, i parlant de boscos, d’arbres i arbusts….

Aprofiteu la vostra hora del conte per jugar als disbarats. Comencem, per exemple, explicant el conte de la Caputxeta, una vegada el llop li diu a la caputxeta el camí més llarg per arribar a casa de l’àvia, què passaria si el llop es despistés i entre tants arbres, agafés un camí que el fes anar directament a la cabana del caçador?

I si, al bosc, els arbres fessin una conxorxa i anessin llençant gotes de resina pel camí perquè i el llop s’hi quedés amb les potes enganxades?

I si, els arbres juguessin amb el llop i li anessin canviant el camí de manera que el llop fes voltes i més voltes fins que acabés marejat com una sopa?

I si, anant a casa de l’àvia, el llop s’aturés un moment per  menjar fruits del bosc i aquests li donessin cagarrines? potser la Caputxeta tindria temps d’arribar a casa de l’àvia, avisar-la i parar-li un parany al llop.

I si, el llop ensopegués amb l’arrel d’un arbre, sortís disparat, anés a parar dins el forat d’una soca i caigués i caigués fins arribar a trobar el conill del rellotge del conte de l’Alícia?

Amb aquests exemples, us hem donat una idea de com enredar un conte. Seguiu amb el tema dels arbres per buscar més sortides als contes, els podeu barrejar, podeu inventar personatges, els podeu canviar la personalitat, tot està permès. De ben segur que en sortiran uns arguments inesperats i ben originals!

Aquesta proposta servirà per entrenar la imaginació, deixar-se anar, improvisar i sobretot per divertir-se, a l’hora que treballem el llenguatge, l’expressió oral i corporal  i alliberem les vergonyes.

No us talleu! Seguiu imaginant, improvisant i enredant els contes! Això si, hi ha una contraindicació que us hem de dir, aquest exercici enganxa!

Anuncis