Ja tenim aquí un altra Nadal, i altra vegada haurem de pensar les joguines que els nostres fills i filles demanaran als Reis. Tot i que els consells que donarem a continuació es donen tots els anys, no està de més repetir la reflexió per tenir uns Reis pensats amb coherència i sentit comú. I a més els patges reials ens han donat una missatge que també volem ajudar a difondre!!

– Aprofitem aquests dies de festa per visitar les botigues de joguines amb els nostres fills i filles, per saber les seves preferències i per “guiar-les” una mica si cal. Igualment si a la carta dels Reis hi poseu alguna joguina pels cosins, cosines, pares, mares, avis o àvies que siguin també els nostres fills i filles qui col.laborin en la decisió de què regalar, això els farà sentir importants, hauran col.laborat en l’elecció del regal i també serà una oportunitat de parlar amb ells i saber com pensen i raonen.

– Limitem el nombre de joguines a demanar. Mirem les joguines que ja tenim a casa, revisem si en podem donar alguna a algun rastre (que estigui complerta, en bones condicions i que ja no es faci servir). Hem de fer espai perquè puguin entrar noves joguines.

-En relació al nombre de joguines a demanar, o a rebre pels nens i les nenes, si veiem que de la família n’arribaran moltes, sempre es pot parlar abans i acordar per exemple una joguina per nen o nena, i la joguina es pot pagar entre tots, o bé que el regal vingui només dels padrins o bé fer un sorteig per saber quins nebots li toquen a cada família, etc…

– Procurem que entre les joguines també hi hagi algun llibre, per això  també podem fer una excursió a alguna llibreria o més d’una, n’hi ha de molt atractives que tenen fins i tot llocs especialment dissenyats per mirar-los.

– Procurem que també hi hagi alguna joguina per jugar en grup, ja sigui amb la intenció de jugar amb la família o bé per convidar a amics o companys de l’escola.

– També podem fixar-nos en les joguines que estimulin la imaginació dels nens i les nenes, que hagin de construir/muntar o fer alguna manualitat.

– També podem vigilar que les joguines no siguin sexistes, no hi ha joguines per nens i nenes, hi ha joguines que demanen els nens i les nenes, per tant, si un nen demana una nina no hem de fer escarafalls i portar-li, i si una nena vol un cotxe dons igual. Els nens s’han d’implicar en la cura d’ells mateixos i dels altres i les nenes també han de poder-se moure amb tota llibertat amb un cotxe o un camió.

– Procurem evitar les joguines que incitin a la violència o a la dominació per la força, parlem amb els fills i filles tot intentant esbrinar perquè escullen aquest tipus de jocs i procurant fer veure que potser no són les joguines més adients i oferir alternatives.

De tota manera tot i les recomanacions que hem ofert, no podem oblidar que el millor regal que podem fer als nostres fills i filles és TEMPS de qualitat que passem amb ells i per ells, de grans serà lo que s’emportaran per sempre…

Ah!! ens oblidavem el  missatge dels patges reials! Dons ens han fet arribar la proposta de què no cal embolicar tots els regals!!

Bones festes i que tingueu tots una molt bona entrada d’any!!

Grup de Contes de la Lliga dels Drets dels Pobles.

Anuncis