Us proposem una activitat per fer a l’aula, totalment gratuïta, així treballarem el llenguatge tot parlant de les emocions.

Coneixeu les històries del tren Thomas? Dons el que farem serà veure un dels episodis d’aquesta sèrie tan fantàstica i treballar-ho després.

Aquesta sèrie és molt original donat que els protagonistes són trens, i no són trens qualsevols, resulta que aquests trens tenen unes cares molt expressives i en les històries s’expressen molt les emocions. Això converteix aquestes històries en molt importants per aprendre a expressar les nostres emocions, a més hi ha el petit detall de que els protagonistes són masculins i per tant sense adonar-nos, estarem treballant un dels aspectes de la coeducació, els nens o nois o joves han d’aprendre a expressar les seves emocions, serà un primer pas cap a l’empatia i per arribar a ser més complets com a persones.

Concretament l’activitat consistirà en veure una d’aquestes històries, us en deixem un enllaç, i posteriorment es fera un debat en el qual es treballarà el llenguatge, la participació, parlar en públic, expressar les pròpies opinions, i parlar de les emocions dels altres. Us deixem algunes preguntes que poden guiar el debat a l’aula, afegiu-ne d’altres que considereu interessants.

–          Recordem el començament de la història, com es diu l’ illa on es desenvolupa la història, quins elements en recordeu?

–          Què passa en aquesta història?

–          Quina expressió té en Thomas al començament de la història?

–          Està content amb la seva feina?

–          Aneu comentant tot el què va passant sobretot fixant-vos en les expressions de les diferents màquines. Si cal podeu tornar a mirar la història fent les parades què calguin.

–          Aneu definint com es troben els personatges i perquè.

–          Poseu-vos en el lloc dels personatges i imagineu com us trobaríeu vosaltres en cada situació.

–          Quins missatges importants en podem treure d’aquesta història? (per exemple, descobrir que tots som bons en alguna cosa, i que és millor fer-ho tot entre tots).

Anuncis