Segur que si els animals que utilitzem per insultar les persones ens poguessin sentir i entendre, se’ns llançarien a sobre i ens mossegarien.

Perquè utilitzem alguns animals per insultar-nos? Ens hem parat a pensar que potser és un símil ridícul i gens basat en la realitat d’aquests animals?

Per això us proposem una activitat molt interessant, que es desenvoluparà en diferents fases.

La primera consistirà a buscar les expressions pejoratives que continguin animals, com ara, ser un ase (sòmines, passerell, tonto), ser com un gos (mandrós), ser un porc (brut), ser una hiena (traïdora), ser una rata (miserable, bruta, oportunista), ser un corb (mala astrugància),  etc….

Després analitzarem el significat d’aquestes comparacions, així dons, què volem dir en realitat quan a algú li diem que “és un gos”? buscarem també altres sinònims per substituir-los. La nostra llengua és molt rica, segur que hi ha d’altres expressions o sinònims que també ens serviran per dir el mateix.

I en tercer lloc, buscarem informació sobre els animals que hem trobat al primer punt, i buscarem en concret els aspectes que fan que els fem servir per designar aspectes pejoratius dels altres i ja veurem com no es corresponen amb la realitat.

De la mateixa manera que hem treballat les comparacions pejoratives, en podem trobar d’altres que són comparacions il·lustratives, com per exemple, riu com una hiena (perquè emeten un so agut), és pesat com un elefant (perquè són molt grans), és fort com un lleó (el lleó és fort, però és realment qui fa tota la feina? Sabíeu que els lleons dormen tot el dia?), ser llest com una guineu (segur que hi ha molts d’altres animals que també ho són), etc…

Seguirem buscant comparacions pejoratives i d’altres per anar complimentant aquesta entrada.

Així haurem descobert que no s’hi val utilitzar animals per insultar, és un error i una falta de respecte envers els animals, és millor buscar les alternatives que ens dóna la llengua i així adquirirem més vocabulari i ampliarem la nostra cultura animal.

Col·laboreu amb nosaltres a trobar més animals utilitzats com a insult!

Anuncis