I més amb el temps que fa, si tenim la sort de poder-nos quedar a casa, res millor que deixar-se seduir per una bona lectura, i en tenim una que us sorprendrà i us enganxarà des del primer moment.

Estem parlant de “La primera agència de Dones Detectives” d’ Alexander  MacCall Smith.

la primera agencia de dones detectives

L’autor va néixer a Zimbabwe i ha estat professor convidat a universitats d’Àfrica com la  de Botswana, on a més hi ha viscut.

L’estil i la comprensió és assequible per totes les edats, a partir de la lectura “sense dibuixos”. Recomanant aquesta lectura estem introduint-nos en una altra cultura, coneixent-la, aquest és un dels aspectes de l’educació pel desenvolupament.

En aquesta novel·la hi conviuen tecnologia i tradició,  Mma Ramotswe n’és la protagonista, ens explica com va arribar a fer allò que li agradava, també ens explica la història del seu pare i la seva. Anirem llegint com resol el seus casos d’una forma molt enginyosa i també escoltarem les seves reflexions tot fent una ullada pels paisatges de la seva terra.

Un gust de lectura, d’aquelles que sap greu que s’acabin!

Si realment és així, aleshores no us heu de preocupar perquè l’autor en va escriure dues parts més! “Llàgrimes de girafa” i “Lliçons per a noies boniques”.

A part de la portada del llibre us deixem dos extractes del mateix.

“ Només sóc una persona insignificant en un punt qualsevol de l’Africa, però tinc el meu lloc; tothom té un lloc en aquesta terra, t’hi pots asseure i tocar-lo i sentir-lo teu”

“-Necessitem més dones a la vida pública –va dir el doctor Maketsi-. Les dones són pràctiques. No com els homes.

Mma Ramotswe hi va estar d’acord de seguida.

-si hi hagués més dones al poder, no hi hauria tantes guerres –va dir-. Nosaltres, la guerra, la veiem com el que és: cossos desmembrats i mares que ploren”

Esperem que us agradi!

Anuncis