Parlem de pors, però no de les nostres i si de les pors dels més petits i petites, la canalla.

Us proposem una activitat per treballar aquesta por i superar-la, us imagineu poder créixer sense por? Us heu parat a pensar com seria la nostra vida sense pors? Som conscients de la quantitat de coses que fem i que no fem moguts per les pors? I som conscients que sovint traspassem les nostres pors als nostres fills i filles? Què bo hauria estat que de ben petits i petites ens haguessin ensenyat a gestionar les nostres pors!

L’activitat de què parlem està relacionada, una vegada més, amb els contes, us podríem anomenar una llista de contes que parlen de la por, però la nostra intenció és una altra.

Per començar i com també proposem habitualment, parlarem de la por, us podeu preparar unes quantes preguntes al voltant de la por per tal d’anar dinamitzant el debat. Què entenem per por, què vol dir tenir por, què et passa quan tens por, si coneixem a algú que tingui por, i de què té por, i si és normal tenir por d’allò, i què ens fa por i perquè.

Amb aquest debat situarem el tema i la canalla hauran pogut exterioritzar el què saben o el què creuen de la por.

El pas següent serà inventar un conte que ridiculitzi aquesta por i poder-nos riure d’ella , però és important que el conte el pensin els i les alumnes, ja que així seran ells i elles les que “guanyin”.  Podeu posar un exemple si voleu, per donar alguna idea i perquè es vegi el què vol dir “ridiculitzar” la por.

Per la nostra part us deixem un petit exemple, resumit, del què podria ser un conte per treballar la por a la foscor.

Conte de la por de la Laura. Una festa familiar per celebrar un  aniversari, posen molts globus per arreu. Al final de la festa la Laura fa l’últim pipi abans d’anar a dormir, com sempre obre tots els llums, i quan obra la porta del lavabo se li llença un home al damunt, aterrida es queda paralitzada i quan la mare li pregunta que què li passa, s’adona que en realitat el que li ha caigut al damunt eren globus de la festa!!!!”

Ens agradarà si ens feu arribar algun dels contes que hàgiu treballat.

Anuncis