El passat dia 12 de maig va ser l’aniversari del naixement de la Florence Nightingale, d’origen italià, va néixer al 1820 a Florència.

Pels qui hàgiu sentit a parlar de la Florence segurament la relacionareu amb la creació de l’escola d’infermeria i que gràcies a ella es va crear aquesta professió i una escola amb uns estudis reglats per formar-se.

Si només fora això ja seria molt, però és que la Florence va fer moltes més coses i és injust que només es tingui en compte una part tan parcial de les seves aportacions.

Es per això que hem volgut dedicar-li una entrada en aquest bloc, a part d’incloure-la també a la nostra llista de referents, de vides que cal  conèixer.

La Florence es va preocupar moltíssim per l’estat dels ferits en la guerra de Crimea, va veure la guerra des d’un altra vessant, més constructiva. L’estat en què estaven els ferits era lamentable, de fet, sovint quedaven abandonats a la seva sort. No hi havia cap norma d’higiene mínima ni cap organització eficient ni dels recursos ni de les persones. No hi havia cap pla de formació de la gent que havien d’atendre als malalts i la Florence va voler aprofitar la seva formació per incidir en aquest tema. Va escriure molts tractats i llibres sobre això, d’aquí que volem remarcar la seva vessant educadora i també feminista, en denunciar el tipus d’instrucció que rebien les dones de la seva època.

La seva biografia és molt interessant de llegir i de divulgar, per això la incloem a la nostra llista de referents.

Podeu llegir una primera aproximació a la seva vida i la seva obra en aquest PDFque ha editat la Oficina Internacional d’Educació de la UNESCO a París.

Us animem a cercar llibres que parlin de la Florence, i per Internet també podreu trobar diferents llocs on hi ha publicats alguns dels seus treballs.

Anuncis