Dins la nostra campanya “Indígenes, quan la terra camina”, de la que us hem parlat dues entrades enrere, hem desenvolupat també eines per poder-la treballar a nivell escolar, concretament infantil i primària.

Hem confeccionat una maleta pedagògica amb tot de materials per treballar diferents aspectes de la vida dels xayauites, que viuen a  l’amazònia del Perú. Hi trobareu fitxes amb activitats, un llibre amb les aventures d’una colla molt divertida, un documental explicat per la Darma, una nena xayauita que ens explica les seves activitats d’un dia qualsevol, i també estris, joguines i roba d’aquesta ètnia.

Demanant aquesta maleta treballareu l’educació pel desenvolupament. Els nens i les nenes podran veure que lluny d’aquí hi ha nens i nenes com ells que també van a l’escola i juguen, tot i que en un entorn totalment diferent. I també els podrem explicar que la nostra forma de vida condiciona també la seva forma de viure. Es adir, la vida dels països del Nord influeix en la vida dels països del Sud. En el cas dels xayauites, el fet de necessitar tan petroli per fer anar els nostres cotxes, els nostres avions i la nostra indústria està provocant que es destrueixi el seu mitjà i entorn de vida que és la selva, això  és el que estan fent les empreses que extreuen el petroli i el gas que hi ha amagat a les profunditats del seu territori.
Us deixem el documental, que hem penjat al youtube.
Per demanar la maleta, que és totalment gratuita, podeu cumplimentar el formulari que trobareu al final de l’enllaç.